Het aanbod

Ik kan mijn workshops, trainingen en coaching op jouw eigen locatie verzorgen. Dit biedt logischerwijs een aantal voordelen:

- geen extra reistijd

- geen extra kosten 

- oefenen in een vertrouwde omgeving


Voor een training op je eigen locatie moet er wel een voldoende grote ruimte zijn om met je collegae te kunnen oefenen. Een training hutje-mutje in een warme, kleine ruimte zal weinig leer-rendement opleveren. Mocht je twijfelen over de geschiktheid van je beschikbare ruimte dan kom ik graag langs om mee te denken.


Wanneer je op je eigen werkplek niet voldoende ruimte hebt om met een groep een training te volgen dan kunnen we terecht bij 't Manneke te Berkel en Rodenrijs, tussen Rotterdam en Delft. De kosten voor zaalhuur en catering neem ik dan mee in de offerte. Zelf een vergaderlocatie in je eigen buurt zoeken, mag natuurlijk ook.


Bekijk het aanbod aan workshops, trainingen en coaching hieronder.

Workshops


Workshops zijn bedoeld om op een leuke, interactieve wijze kennis te maken met Motiverende Gespreksvoering en met de specifieke gespreksvaardigheden. Door in korte tijd praktisch bezig te zijn met de (in hapklare brokken) aangereikte theorie krijgen de deelnemers snel feeling met de complexiteit van gespreksvoering bij gedragsverandering.


De duur en eventuele speerpunten van een workshop stem ik altijd met de opdrachtgever af.... maatwerk dus!


Een workshop levert inzichten, eye-openers en handvatten op. Wil een klant Motiverende Gespreksvoering echt in het handelen implementeren dan raad ik te allen tijde een training aan. Een workshop kan uiteraard wel zinvol zijn als professionals een eerste indruk op willen doen alvorens zij besluiten om een training te gaan volgen.


Introductie in Motiverende Gespreksvoering


Deze workshop is bedoeld om een eerste indruk te krijgen van MGV, om het te ervaren en te proberen. Energiek, uitdagend en leerzaam. Minimaal een uur, maximaal 4 uur... volledig af te stemmen op jouw wensen.


Introductie in Gespreksvaardigheden


In MGV worden bekende gespreksvaardigheden (zoals open vragen stellen en reflecties uitspreken) op een gerichte en doordachte wijze ingezet. In deze workshop leer je het doel van deze vaardigheden en uiteraard gaan we er mee aan de slag!


Trainingen


Wanneer je Motiverende Gespreksvoering wilt leren toepassen is een training van twee of drie dagen een fantastisch begin. Met elkaar bespreken we de grondhouding, de processen en de kernvaardigheden van MGV en uiteraard passen we die direct toe in praktische oefeningen. Stapsgewijs raak je met elkaar bekwaam in deze stijl van gespreksvoering en dankzij de feedback van collegae en de trainer leer je je krachten en aandachtspunten kennen.

Voor paramedische beroepen levert de training Motiverende Gespreksvoering, naast een schat aan nieuwe vaardigheden, accreditatiepunten voor het kwaliteitsregister op. Om dit mogelijk te maken heb ik een warme samenwerking met Vincent Kortleve van VIAPERSPECTIEF. Meer info hierover volgt.

2-daagse introductietraining MGV

 

Leer in twee dagen de basisprincipes van MGV. Maak kennis met de grondhouding, de processen en de kernvaardigheden, en leer dit in praktijk te brengen. Een intensieve maar leerzame combinatie van theorie en praktijk. Na 2 dagen ben je in staat om MGV in je dagelijks handelen stapsgewijs te implementeren.

Opfrisdag MGV

 

Voor iedereen die al eens een cursus MGV gevolgd heeft, bij mij of elders. Deze dag is bedoeld om overtuigingen en vaardigheden op te frissen en met elkaar aan de slag te gaan. Met feedback van een trainer en collega's ben je na een dag weer up-to-date.

3-daagse training MGV

 

Idem als de 2-daagse, maar dan met een verdiepingsdag! Nadat je een aantal weken met MGV geoefend hebt, gaan we de 3e dag op zoek naar de uitdagingen; de vraag "Wat als....?" zal geregeld voorbij komen en al doende zoeken we naar passende strategieen.

Verdiepingsdag MGV

 

De naam zegt het al.... een dag vol uitdagingen, zowel voor de deelnemers als voor de trainer! Voor iedereen die MGV met vertrouwen toepast, zich regelmatig laat toetsen en toch graag eens samen met collega's de moeilijke situaties in de spotlight zet. 

Coaching on the job

 

Speciaal voor professionals die willen leren in hun eigen contextrijke omgeving en die feedback willen op hun oprechte handelen, lever ik coaching on the job. Vooraf bepalen we hoe we het dagdeel / de dag vorm geven; hoeveel tijd nemen we voor feedback, hoeveel ontmoetingen woon ik bij, etc. Op de afgesproken momenten spreken we de gesprekken door. We benoemen wat er goed ging en wat er anders had gekund, en hoe dan. En mogelijkerwijs kan je die feedback het gesprek erna al toepassen.


Coaching on the job is een intensieve en soms best spannende manier om samen op te trekken. Bedenk dat ik er met maar één doel zit; je nog verder te helpen in het toepassen van gespreksvaardigheden in het algemeen en Motiverende Gespreksvoering in het bijzonder.